zaterdag 15 november 2008

Kachels en badkamers

We hadden een productieve dag vandaag.
Op vraag van de architect en aannemer (die de doorsnede van de afvoer van de kachel wilden weten) gingen we vanmiddag op kachel-zoektocht. Blijkbaar was de ruimte die voorzien was voor de kachel en TV niet breed genoeg voor de kachel en TV van onze dromen. Er is een ruimte voorzien met een breedte van 2m (ongeveer 1m voor de kachel en 1m voor de TV) en blijkbaar zijn de smalste kachels "met witte steentjes" veel breder dan 1m. We wogen enkele alternatieven af ten op zichte van elkaar:
- ofwel een brede kachel en een smalle TV (geen optie, aangezien onze zetel vrij ver van de TV zal komen te staan)
- ofwel een brede kachel waar we de TV boven hangen. Dit overwogen we even, maar omwille van enkele practisch zaken doen we dit toch niet. Waar plaatsen we anders de DVD speler en digicorder? Onder de kachel is niet veel plaats.
- ofwel een grote TV en een smalle kachel. Dit leek ons de beste optie, en wonder boven wonder vonden we zelfs een kachel die smal en mooi is: de Vertical bell van Bellfires.

Van de kachelwinkel reden we naar Desco in Wijnegem, waar we op zoek gingen naar een badkamermeubel, bad, douchekranen, radiatoren, ... en ook hier vonden we onze goesting.

Geen opmerkingen: