maandag 1 oktober 2007

Tweede voorontwerp

Amai, wat een onderneming! Om 18h moesten we vandaag bij de architect zijn voor ons tweede voorontwerp. Mooi op tijd vertrokken, maar door de vele files toch te laat aangekomen!
In grote lijnen blijft het eerste ontwerp bestaan op enkele kleine aanpassingen na:
- een raampje in de wasplaats
- de kolom met de schouw en tv wordt in twee getrokken: de schouw zal tot tegen het plafond lopen, maar achter de tv komt enkel een laag muurtje te staan zodat we vanuit de keuken toch rechtstreeks doorzicht naar de zithoek hebben.
- We probeerden een sas te voorzien tussen de garage en de keuken om eventuele last van uitlaatgassen te vermijden, maar hierdoor verdween het contact tussen de keiken en de living en ontstond er een smal gangetje tussen het sas en de kachel-kolom. De architect stelde dan maar voor om de garage in onderdruk te plaatsen tov de rest van het huis, zodat er enkel luchtverplaatsingen zijn van de woning naar de garage en niet omgekeerd, dus zo zei het...
de voorgevel:

De achtergevel:
Het grote raam in de voorgevel gaat nog tot tegen de grond doorgetrokken worden en het raampje van de living in de zijgevel wordt iets minder hoog, zodat het meer in verhouding is met de ramen van de bovenverdieping.

3 opmerkingen:

mieke zei

ziet er echt wel heel mooi uit. Wanneer beginnen de werken?

mieke zei

btw: oho-team = steve en mieke

Emilie zei

Dachthet wel dat jullie het waren :-)
De werken zullen waarschijnlijk eind volgend jaar beginnen, schat ik he. Dit zijn de definitieve plannen nog niet, dus tegen dat we offertes hebben en een vergunning zullen we al snel een jaartje verder zitten. We schatten dat we met de trouw net aan de ruwbouw begonnen zullen zijn.