vrijdag 18 juli 2008

Aangifte

Weer iets dat we van ons to do-lijstje kunnen schrappen: onze huwelijksaangifte.
We hebben wel de indruk dat het een beetje vierkant draait in het administratief centrum van Herentals. Enkele weken geleden vroegen we een wijziging van het uur van onze burgerlijke trouw aan omdat een uur tussen de burgerlijke en kerkelijke trouw een beetje te lang leek. In plaats van om 13h30 wilden we graag om 13h45 op het stadhuis verschijnen. Ik kreeg een mailtje terug als bevestiging: aangezien er nog niemand anders op 4 oktober trouwt is dit geen enkel probleem.
Gisteren was dit blijkbaar ineens wel een probleem omdat ze voor elke trouw een half uur rekenen en er op deze manier dus om 13h30 en om 14h niemand kon trouwen. Misschien moet onze trouw dus verhuizen naar 14h, wat wel wat krap wordt met de mis want na de burgerlijke trouw krijgen we blijkaar nog een drankje aangeboden door de stad (jammie).
Nu ja, als we voor 4 oktober niets horen is het het teken dat de burgemeester toch akkoord ging met ons uur en dat er geen trouwers zijn bijgekomen op 4 oktober. Hopen dus dat we geen mailtje krijgen van de burgerlijke stand.

Geen opmerkingen: