vrijdag 17 oktober 2008

Werfvergadering

Deze morgen hadden we onze tweede werfvergadering.
Als alles loopt zoals gepland start de aannemer volgende week woensdag met het metselen van de kruipkelder en werken ze daarna verder aan de ruwbouw. Volgens de planning moet de ruwbouw afzijn tegen 8 december (ongeveer 6 weken metselwerk).
We kaartten ook het probleem van onze screens nog eens aan. Bij onze besprekingen over onze ramen had Beneens beloofd om onze architect een aangepaste offerte en tekeningejtje te bezorgen van hoe onze screens aan de binnenzijde ingewerkt kunnen worden. Op deze manier zitten we niet met een uitwendige rolluikkast, wat ons mooier lijkt. Nu blijkt dat onze architect nog geen tekening ontvangen had van Beneens en de nodige L-profielen al besteld werden om onze ramen uit te voeren met screens aan de buitenkant. Jammer, want wij hebben onze screens toch echt liever aan de binnenzijde.
De architect nam dus contact op met Beneens en kreeg meteen een tekeningetje toegestuurd (waarom kreeg hij dit al geen maand eerder?). Hij stuurde ons volgende opmerkingen waar we rekening mee moeten houden als we de screens aan de binnenzijde plaatsen:
- technisch niet meteen een probleem
- esthetisch: buitenzicht mooier omdat de screen volledig is weggewerkt. De nuttige raamhoogte wordt ook 10cm hoger. Binnenzicht: er wordt d.m.v. MDF een afkasting voorzien die in hetzelfde vlak ligt met de bepleisterde muur binnen. Om afscheuring te vermijden tussen de MDF en de bepleistering, wordt een kleine terugliggende voeg voorzien thv deze aansluiting. Als dit alles is geschilderd in dezelfde kleur, zal je dit nauwelijks merken.
- budgettair: offerte Beneens moet aangepast worden, de L-profielen die onze aannemer al bestelde moeten wel betaald worden.
Dit lijkt ons op het budgetaire nieuws na allemaal positief, dus onze beslissing werd snel gemaakt: de screens worden aan de binnenzijde ingewerkt.

Geen opmerkingen: